BMW i 3s

Modell: BMW i3s

År: 2018

Räckvid: 330 km 

Hästkrafter: 135 kW (180 HP)

BMWn är den bil som rullar mest på de svenska vägarna ifrån Turnabs sida, nästan 20 mil/ dag. Då denna bil är den bil som kör mest mil på företaget, så är det bra att den går på ren el och påverkar då inte klimatet lika negativt som en fossil driven bil hade gjort. Detta gör att våra koldioxidutsläpp minskar.

 

Många skulle anse att BMW i 3s inte är en racingbil, Timo Glock bevisar motsatsen här:

DESIGN

Hederliga tjänstebilar kan vara väldigt tråkiga med en enkel logga på sig. På Turnab är vi inte vara tråkiga och ville då ha en tjänstebil som stack ut. Då det finns ett stort motorintresse inom organisationen och vi  har Turnab Motorsport  så blev det naturliga valet att göra bilen i ett racing livery. Då just BMW har skördat framgångar inom touring racing, så ville vi hylla våran egna vinnarbil med detta.

2004 Sponsrade Turnab Niclas Lovén när han körde BMW för West Coast Racing i STCC. West Coast Racing vann med sin BMW mästerskapet detta året. 

BMW  i 3s är en ren elbil och BMW Group tävlar i en serie som heter Formula E, där alla bilarna är eldrivna. Vi hittade inspiration ifrån BMWs Formula E bil ifrån 2018, när vi designade denna bil. 

En vanlig racerbil har olika loggor på sig från företag som sponsrar teamet, detta för att finansiera bilen. Företag som sponsrar ett racingteam gör det i marknadsföringssyfte.Detta var ju inget som Turnab ville göra, då grundidén till bilen var att marknadsföra vårt eget varumärke. 

Dock så kan det se väldigt tråkigt ut med texter på tjänstebilar som visar information om företaget. Vi slog ihop två problem och gjorde en kul grej av det. Vi designade snygga loggor med information om Turnab och resultatet blev:

#WETURNINYOURDIRECTION

 

Jättevägen 8, Reftele, 333 75 | +46 371 210 60