Då vårat Affärscenter är de som har kontaktnätet och bestämmer vad som ska göras vart, så är Logistikcentret den enhet som ser till att allting klickar ihop med varandra. Logistikcentret styr i trådarna och ser till att rätt material hamnar på rätt plats i rätt tid. Om en komponent ska bearbetas i teknikcentret och ska sedan på tillexempel ytbehandling, så är Logistikcentret ansvarigt för att se till att rätt saker hamnar på rätt plats vid rätt tid.

LAGERHÅLLNING

Vi kan hålla kundens färdiga produkter på hyllan. Självklart skickar vi till kunden direkt om så önskas, men det är inte alltid kunden själv har plats för produkterna, då de inte ska användas än på några veckor. Då ser vi det som ett mervärde att lagerhålla komponenterna.

För att hålla ner priser så kan en högre volym hjälpa för att få en minskad styckkostnad. Genom att tillverka 10 000 enheter av något som en kund just nu bara behöver 2 500, så lagerhåller vi 7 500 enheter på hyllan. Detta gör att ledtiden minskar inför nästan leverans. 

Då enheterna som vårat Teknikcenter bearbeta är speciella dimensioner och olika typer av metall, så har Logistikcentret inte alltid kundens specifika önskemål av material på hyllan. Detta betyder att  rätt material av en råmaterialleverantör, vilket har leveranstider på 2–3 veckor . Produktionen av enheterna på Teknikcentret tar i regel 1 vecka att tillverka (beroende på storlek). Redan här har man eliminerat 4 veckors leveranstid genom att ha enheter på lager, till ett billigare pris.

PACKNING

Packningsprocessen kan gå till på två sätt; om kunden har ett speciellt önskemål på hur komponenterna ska packas, så ser vi till att det packas så. Annars packar vi godset på bästa sätt för att minska distributionskostnaderna.   

KAPNING

Tack vare att vi har tillgång till en egen kapmaskin så kan vi hålla nere kostnader och kapa efter egna önskemål som passar in i Teknikcentrets specifikationer.  

Men vi kapar inte bara för oss själva. Logistikcentret är en enhet som inte bara behöver jobba för tillgodose Teknikcentret, utan kan även jobba självständigt mot kund. Detta betyder att vi kapar även material åt kunder som behöver material kapat till sin egen produktion. 

DISTRIBUTION

Logistikcentret har kontakten och tecknar avtal med transportörer så de färdiga produkterna når fram till kunden. Om kunden är lokaliserad i närområdet så levererar vi även på egenhand, för att minska kostnader och få snabbare leveranser.

Då vi anser att kunskapen inom Gnosjöregionen är väldigt stor, så ser Turnab ingen anledning till att skickas enheter på till exempel ytbehandling utanför regionen. Detta gör att vi kan transportera komponenterna på egen hand till våra partners. Detta ökar kontrollen på produktionen, minska leveranstider och är bra för miljön, då produkterna inte behöver transporteras långa distanser.


LAGERANSVARIG

Urban engström

073 53363 57

lager@turnab.se

Nyhetsbrev!

Bli uppdaterad med senaste nytt

”Tillgodose behov med hjälp av helhetslösningar som förenklar kundens process, samtidigt som vi skapar en god och trivsam arbetsmiljö”