Turnabs Logistikcenter är en egen avdelning på 2000 kubikmeter och är lokaliserad i tillbyggnaden som konstruerades 2017. Då vårat Affärscenter är de som har kontaktnätet och bestämmer vad som ska göras vart, så är Logistikcentret den enhet som ser till att allting klickar ihop med varandra. Logistikcentret styr i trådarna och ser till att rätt material hamnar på rätt plats i rätt tid. Om en komponent ska bearbetas i teknikcentret och ska sedan på tillexempel ytbehandling, så är Logistikcentret ansvarigt för att se till att rätt saker hamnar på rätt plats vid rätt tid.

 

 

FAKTA

Kapning

Packning Lagerhållning Distribution


 

KAPNING


Tack vare att vi har tillgång till en egen kapmaskin så kan vi hålla nere kostnader och kapa efter egna önskemål som passar in i Teknikcentrets specifikationer.  

Men vi kapar inte bara för oss själva. Logistikcentret är en enhet som inte bara behöver jobba för tillgodose Teknikcentret, utan kan även jobba självständigt mot kund. Detta betyder att vi kapar även material åt kunder som behöver material kapat till sin egen produktion. 


 

LAGERHÅLLNING

Anledning till att lagerhålla våra kunders varor kan variera

För att få allting att gå ihop så kan vi tillverka produkter innan de ska skickas till kund, då är det bra med ett lager så vi kan hålla på hyllan tills den dagen kunden behöver produkten. Man kan fråga sig varför man inte skickar det direkt till kunden när det är klart. Självklart skickar vi till kunden direkt om så önskas, men det är inte alltid kunden själv har plats för produkterna, då de inte ska användas än på några veckor. Då ser vi det som ett mervärde att hålla komponenterna på hyllan åt kunden så länge.

För att hålla ner priser så kan en högre volym hjälpa för att få en minskad styckkostnad. Till exempel så kan kund A 2500 enheter av komponent C en gång i kvartalet. Om Kund A beställer 10 000 bitar första gången istället för 2 500 så kommer styckkostnaden för 10 000 vara lägre än för 2 500. När 2 500 enheter är tillverkade så kommer de skickas till kund A. resterande 7 500 enheter förvaras på vårat lager. I och med att Turnab har 7 500 enheter på hyllan som man säger, så kommer även ledtiden minska inför nästa leverans.

 
 

Då enheterna som vårat Teknikcenter bearbeta är speciella dimensioner och olika typer av metall, så har Logistikcentret inte alltid kundens specifika önskemål av material på hyllan. Detta betyder att man måste beställa rätt material av en råmaterialleverantör, vilket kan ta 2–3 veckor att få levererat. Produktionen av enheterna på Teknikcentret tar i regel 1 vecka att tillverka (beroende på storlek). Redan här har man eliminerat 4 veckors leveranstid genom att ha enheter på lager, till ett billigare pris.

DISTRIBUTION


Logistikcentret har kontakten och tecknar avtal med transportörer så de färdiga produkterna når fram till kunden.

Om kunden är lokaliserad i närområdet så levererar vi även på egenhand, för att minska kostnader och få snabbare leveranser.

Då vi anser att kunskapen inom Gnosjöregionen är väldigt stor, så ser Turnab ingen anledning till att skickas enheter på till exempel ytbehandling utanför regionen. Detta gör att vi kan transportera komponenterna på egen hand till våra partners. Detta ökar kontrollen på produktionen, minska leveranstider och är bra för miljön, då produkterna inte behöver transporteras långa distanser.


 

KONTAKT

joakim carlsson

0733892451

lager@turnab.se

 

#WETURNINYOURDIRECTION

Jättevägen 8, Box 79, Reftele, Gislaveds kommun 333 03 | +46 371 210 60