Forskning & Utveckling 

Vi försöker alltid att utvecklas på Turnab och hitta nya lösningar. Det vår FOU avdelning jobbar med är allt ifrån samarbeten med högskolor runt om i världen till att vara med i projekt och utveckla nya produkter.

Samarbeten med högskolor och gymnasium 

 

I januari började 4 killar som studerar Civilingenjörsprogrammet, Industriell ekonomi, Energi-miljö-management och Maskinteknik. Admir, Vidar, Felix och Philip har analyserat Turnab grundligt genom ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv. Deras mål med projektet var att kommer fram med åtgärdsförslag till Turnab som vi senare skulle kunna implementera in i organisationen.

                         

Vid årsskiftet fick vi in en praktikant ifrån Högskolan i Halmstad. Jesper studerar Internationella Marknadsföringsprogrammet och har praktiserat på vårat affärscenter. Jespers uppgifter har varierat, men främst inriktat sig till marknadsföring, där han kommit fram med nya marknadsföringsstrategier, tagit fram en ny hemsida och jobbat fram en ny logga som kommer presenteras i framtiden.

   

Vi har en praktikant ifrån industriprogrammet på Gislaveds Gymnasium. Rajab praktiserar på vårat Teknikcenter, där han får hjälpa till med ställ, mätning och efterbearbetning.

Vi ser det som en utveckling för både Turnab och skolorna tackvare dessa samarbeten. Turnab hjälper alla dessa personer att komma ut i näringslivet och lära sig nya saker. Samtidigt som vi själva kan ta nytta av deras kunskaper och deras nytänkande. De kommer med nya idéer som vi själva missat för att vi för filtrerade på vår egen bransch, detta hjälper oss att utvecklas.

Projekt och produktutveckling

De flesta projekt som vi själva har och samarbetar med andra företag är under utveckling och därav hemliga. Detta gör det svårt för oss att presentera dem.

Vi är just nu mitt i ett projekt där vi blivit utvalda att delta för att utveckla denna produkt. Detta är en produkt som även skulle gynna Turnab när den blir klar.

Vem som leder projektet och vad det handlar om kan vi tyvärr inte avslöja i nuläget då vi har tystnadsplikt. 

  

Många av våra projekt gör vi ihop med Science Park. Just nu har vi ett projekt ihop med Science Park, men har även haft tidigare projekt. 

Ett tidigare projekt har handlat om digitaliseringen och distribution, som vi själva tagit över helt och utvecklar helt själva nu. 

#WETURNINYOURDIRECTION

Jättevägen 8, Box 79, Reftele, Gislaveds kommun 333 03 | +46 371 210 60