MATERIAL

Det finns många olika metaller och icke-metaller att välja på när man ska utveckla en produkt. Varje enskilt material har sina specifika egenskaper. Här lär du dig mer om metaller och icke-metaller, pluss de vanligaste materialen vi bearbetar i. Finns inte det material du söker med på listan? Då kan du kontakta oss direkt här, så löser vi det.

DIAMETER

På Turnab bearbetar vi i stänger och kutsar. Vi bearbetar i grundmaterial som har alla former, så som kantigt och runt. Formerna kan ha hur många kanter som helst så som: fyrkant, sexkant (hexagon), åttakantig (oktagon) etc. Via fräsning kan vi självklart även göra ovala former, men grundmaterialet vi tillverkar i är alltid runt eller kantigt. 

 

RUNT

Runt material kan bearbetas ifrån diameter på 10 mm upp till 250 mm

FYRKANT

Fyrkantigt material kan bearbetas ifrån diameter 10 mm upp till 35,5 mm

SEXKANT, ÅTTAKANT ETC

Sexkantigt material kan bearbetas ifrån diameter 7 mm upp till 50 mm

LÄNGDER

Vi bearbetar i stänger och kutsar i längder ifrån 0.5 mm upp till 300 mm.

Materialet som kommer till oss är ofta 4-5 meter långt, alltså inte kapat. Då vi har magasin som bara tar stänger på en meter och kutsar som är ännu mindre, så behövs det kapas. Vi ser det som en fördel att ha en kapmaskin inhouse.

Fördelen med att vi kapar vårt egna material är specialanpassad för vår verksamhet, snabbare leveranser av råmaterialet och billigare priser. Detta påverkar ju självklart slutpriset positivt för våra kunder.

VÅRA MEST FÖREKOMMANDE MATERIAL

STÅL

ALUMINIUM

MÄSSING

BRONS

PLAST

KOPPAR

Nyhetsbrev!

Bli uppdaterad med senaste nytt

”Tillgodose behov med hjälp av helhetslösningar som förenklar kundens process, samtidigt som vi skapar en god och trivsam arbetsmiljö”